četrtek, 1. februar 2018

Kakšni so udobni stoli za kavarne in restavracije?


Leseni stoli, kovinski, jekleni, plastični, …izbira je zelo pestra.  Največkrat prevladujejo kovinski stoli, ki so večinoma robustni in močni, vendar ne nujno najbolj primerni za vaše stranke. Hkrati pa se verjetno vaša kavarna ali restavracija ne razlikuje od vaših tekmecev.

kovinska garnitura














Če imate restavracijo v kateri ponujate poleg pijače tudi hrano, je najbolj primerno da vašim strankam ponudite udobne oblazinjene in mehke sedeže na katerih lahko dolgo sedijo ter uživajo ob vaši dobri hrani. Hkrati pa morajo stoli izboljšati tudi notranji videz same restavracije. Dober primer za restavracije so tudi sedeži iz poliuretanske pene, ki omogočajo udobnost in funkcionalnost. Ti stoli imajo kovinski okvir, ki je popolnoma oblazinjen z vbrizgano PU peno. Le ta jim zato omogoča tudi nenavadne oblike stolov. Hrbtna naslonjala so ergonomično zasnovana. Poleg tega so ti stoli oblazinjeni tudi z različnimi tkaninami ali usnjem, kar jim doda dodatno udobnost.

oblazinjeni sedeži













V kolikor opremljate kavarno ali bar, boste morali gledati na druge dejavnike. Najprej boste morali premisliti ali bodo vaši stoli namenjeni uporabi v notranjih ali v zunanjih prostorih. Seveda morajo stoli biti udobni, vendar pa hkrati tudi dovolj lahki, da se lahko zlagajo pri čiščenju ali premikanju, dovolj obstojni in kompaktni, ter predvsem vzdržljivi. Pri izbiri stolov morate biti pozorni tudi na obrabo le teh, saj bo na njih sedelo veliko ljudi različnih tež.

Kovinski in leseni stoli so prevladovali in bili tradicionalni material, danes pa ga stoli iz poliuretana prehitevajo, saj so na voljo v različnih stilih in barvah, nepremočljivi in zaščiteni pred UV. Poliuretan je enostaven za vzdrževanje, lahek pri premikanju ter vzdržljiv na dolgi rok.

kovinski leseni stoli